Konferens utomlands

Många konferenser förläggs numer utomlands. Mycket tackvare goda kommunikationer, lågprisflyg och den ökning av kombinerade konferenshotell som skett. Det är dessutom roligare och mer givande att ha en upptackt, utbildning eller kick-off med företaget i andra miljöer och kulturer än de anställda är vana vid, vilket lockar många företag utomlands.
Bland de mest populära konferensorterna återfinns Cypern, Mallorca, Marbella, Egypten, Rhodos och Malta. Malta är bubblaren bland dessa som under det senaste året har hyllats för sin speciella ö-natur och bra hotell malta. Samtliga länder erbjuder konferenshotell där företag även erbjuds gruppaktiviteter och kick off-upplevelser.
Om du är anställd och ska åka på en konferensresa utomlands behöver du i de flesta fall inte teckna någon extra försäkring. Ditt företag försäkrar dig extra om så skulle behövas, om inte annat har du hemförsäkringen som täcker det mesta. Det är snarare på hemmaplan som du behöver teckna en extra försäkring under den tid du är borta. Är du ensamstående eller om ditt barn kommer tas omhand av en barnflicka, hos mormor och morfar eller hos en vän, så kan det vara bra att se på billig-barnförsäkring.se om du bör teckna en extra barnförsäkring.